Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rebarbarás kockák

90 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 16 szelethez:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 40 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg rebarbara
  • 1 dkg vaj
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 tk őrölt fahéj
  • A díszítéshez:
  • 3 db tojásfehérje
  • 9 ek cukor
  • 3 kávéskanál ecet
  • pici citromlé

Elkészítés

1.

A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Összedolgozzuk, majd a hűtőben 30 percig pihentetjük.

2.

A töltelékhez kis darabokra vágjuk a meghámozott rebarbarát. A vajat felolvasztjuk, és világos színűre pirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Hozzáadjuk a rebarbarát, a felaprított diót és a porcukrot. 2 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáforgatjuk a leöblített, lecsepegtetett mazsolát, és a fahéjjal ízesítjük.

3.

A tésztát 2 részre osztjuk. Mindkettőt 30 x 35 cm-es lappá kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe simítjuk, majd a rebarbarás keveréket rátesszük. Rásimítjuk a másik lapot, és megszurkáljuk villával.

4.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot, majd - még mindig folyamatos keverés mellett - hozzádolgozzuk a citrom levét és az ecetet is. Habzsákba tesszük, majd díszítjük vele a süteményt. 180 fokon 40 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd felkockázzuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss