A tésztához tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Összedolgozzuk, majd a hűtőben 30 percig pihentetjük.
A töltelékhez kis darabokra vágjuk a meghámozott rebarbarát. A vajat felolvasztjuk, és világos színűre pirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Hozzáadjuk a rebarbarát, a felaprított diót és a porcukrot. 2 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáforgatjuk a leöblített, lecsepegtetett mazsolát, és a fahéjjal ízesítjük.
A tésztát 2 részre osztjuk. Mindkettőt 30x35 cm-es lappá kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe simítjuk, majd a rebarbarás keveréket rátesszük. Rásimítjuk a másik lapot, és megszurkáljuk villával.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot, majd - még mindig folyamatos keverés mellett - hozzádolgozzuk a citrom levét és az ecetet is. Habzsákba tesszük, majd díszítjük vele a süteményt.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd felkockázzuk.