Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rebarbarás kelt tészta

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 tojássárgája
  • 100 g sütőmargarin
  • 20 g élesztő, 350 g rétesliszt
  • 70 g porcukor
  • 1/2 kiskanál só
  • 150 ml tej
  • A töltelékhez:
  • 400 g meghámozott és felszeletelt rebarbara
  • 250 g tehéntúró
  • 3 evőkanál cukor
  • egy kevés tej
  • A sütemény tetejére:
  • 100 g rétesliszt
  • 80 g porcukor
  • 80 g vaj

Elkészítés

Langyos tejben a cukorral futtassuk meg az élesztőt, közben a margarint olvasszuk fel. A lisztbe tegyük bele az élesztőt, a felolvasztott, majd lehűtött margarint, a maradék tejet, a cukrot, a tojássárgáját és a sót. A tésztát jól dolgozzuk össze, majd hagyjuk kelni. A megkelt tésztát öntsük egy kizsírozott tepsibe, és kicsit hagyjuk tovább kelni. A túrót keverjük össze a cukorral és egy kevés tejjel, kenjük rá a tésztára, szórjuk meg a felszeletelt rebarbarával és az összedolgozott lisztes cukros vajjal. Süssük kb. 25 percig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss