Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rebarbara chutney

27 szavazat
70 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajon megdinszteljük az apróra felkockázott lilahagymát (a lilahagyma élénkebb színt ad a chutney-nak).
  2. A rebarbarát meghámozzuk, 1-2 cm-s darabokra szeleteljük, majd a hagymára dobjuk. A megpucolt, lereszelt gyömbért is hozzáadjuk a keverékhez.
  3. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a hagymás, rebarbarás alaphoz. A sóval, borssal és a mézzel tovább ízesítjük.
  4. Belekeverünk a dzsemfixet. Az egészet addig főzzük, amíg a rebarbara megpuhul (kb. 20-25 perc).
  5. 3 db 2,5 dl-es kiforralt üveget megtöltünk az elkészült chutney-val. Rátekerjük a szintén tisztára mosott tetőt, és kb. 5 percre fejjel lefelé fordítjuk.
  6. Sült vagy grillezett húsok, rántott camembert mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Pikáns, fűszeres rebarbara csatni, ami szuperül feldob egy sült Camembert sajtot, vagy egy szelet natúr húst is. - monikabarna

Ezek is érdekelhetnek

Friss