Elkészítés: A töltelékhez tisztítsunk meg minden zöldséget. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. A padlizsánt, a cukkinit és a paprikát kisméretű kockákra vágjuk fel (5x5 mm). A mozarellát is vágjuk apró kockákra, a darabolt paradicsomot is érdemes egy vágódeszkán átvagdosni.
Egy nagyméretű serpenyőben hevítsünk olajat, ezen futassuk meg először az aprított hagymát és fokhagymát, majd ha a hagyma már kissé üveges, adjuk hozzá a kockázott zöldségeket, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett kb. 10 perc alatt pirítsuk meg. Ha már barnulnak, adjuk a zöldségekhez a paradicsompürét, és pirítsuk össze. Ezután hozzáönthetjük a darabolt konzerv paradicsomot. Ízesítsük friss kakukkfű leveleivel, alaposan sózzuk, borsozzuk, valamint az ízek kiegyensúlyozása végett egy csipet cukrot is adjunk hozzá. Pároljuk a fűszerekkel együtt a tölteléket további 5 percig, végül adjuk hozzá a tejszínt.
A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére, majd szűrjük le, és alaposan csöpögtessük le.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsiben helyezzük egymás mellé sorban a megfőtt tésztakagylókat, és egy kanál segítségével töltsük meg a zöldséges töltelékkel. Szórjuk meg a tetejét a felkockázott vagy apróra tépdesett mozzarellával.
A sütő középső rácsán 15 perc alatt süssük aranybarnára.