Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott tonhal fokhagymás majonézzel

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A majonézmártáshoz a fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk vagy nagyon apróra vágjuk.

2.

A tojássárgáját kikeverjük 2 evőkanál citromlével, a sóval, a cukorral és egy kevés borssal. Teáskanalanként hozzáadjuk az olívaolajat, és habosra verjük. Végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

3.

A halfilét megmossuk és megtöröljük, hosszában kettévágjuk, majd felszeleteljük, és a maradék citromlével meglocsoljuk.

4.

A lisztet összekeverjük a sóval és egy kevés borssal. A tojást felverjük. A halat enyhén besózzuk, és a szokásos módon először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

5.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a panírozott halszeletek mindkét oldalát körülbelül 4 percig sütjük. A fokhagymás majonézzel tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss