Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott töltött rizs

MME MME
2 4.4/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés:
1. Kevés olajban a darált húst kissé megpirítjuk, felönjük borral, hagyjuk elpárologni, hozzáadjuk a paradicsomot, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik teljesen.
2. A rizst sós vízben feltesszük főni (kb. 10-12 percre), leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadunk 2 tojást, a sajt felét belereszeljük, és jól összedolgozzuk.
3. A maradék sajtot kis kockákra vágjuk. Egy marék rizs (jobb ha lisztes kézzel csináljuk, mert máskülönben ragadni fog) közepébe 1 kanál húsos szószt és 1 db sajtot tesszünk, jól összezárjuk.
4. Előkészítjük a lisztet, 2 tojást, zsemlemorzsát, a gombócokat óvatosan bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
5. Melegen - de hidegen is - tálalható. Ha kihűlt, elég 2 percre betenni a sütőbe és újra meleg lesz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss