Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott és töltött karaj paradicsomsalátával és krumplival

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 70 dkg csont nélküli karaj
  • A töltelékhez:
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 ek olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10-15 dkg sajt
  • bors
  • A panírozáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • A paradicsomsaláta hozzávalói:
  • 0,5 kg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk ecet
  • 1 tk olívaolaj
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • A körethez:
  • 1 kg krumpli
  • ételízesítő
  • 2 ek folyékony margarin
  • 1 kis csokor petrezselyem felaprítva

Elkészítés

  1. A karajt 1,5 cm-es darabokra szeleteljük. Kiklopfoljuk, megmossuk és mindkét oldalát besózzuk. 
  2. A töltelékhez a zsemléket vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk őket. A lereszelt hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kifacsart zsemléket, megsózzuk, -borsozzuk, végül pedig a felvert tojást és az aprított petrezselymet is hozzáadjuk. Az egészet összesütjük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a feldarabolt sajtot. 
  3. A tölteléket eloszlatjuk a karajszeleteken, majd feltekerjük. Beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba, végül a zsemlemorzsába, és lassú tűzön, fedő alatt kisütjükbő, forró olajban, majd papírtörlőre szedjük. 
  4. A salátához karikára vágjuk a paradicsomot és a hagymát. Egy tálba tesszük a paradicsom negyedét, rá a hagyma negyedét, szálakra szedve. Megsózzuk, -borsozzuk, és így rétegezzük tovább. Végül meglocsoljuk az ecettel és az olajjal, és megszórjuk a petrezselyemmel. Legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk. 
  5. A körethez a krumplit megmossuk és sós vízben, héjában megfőzzük. Ezután leszűrjük, a héját lehúzzuk és feldaraboljuk a krumpliszemeket. Egy tálba tesszük őket, kevés ételízesítővel megszórjuk, majd a összekeverjük a margarinnal és a petrezselyemmel. 

 

Megjegyzés

Nagyon finom, kiadós főétel bármely alkalomra. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss