Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott tejbegríz meggymártással

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rántott tejbegríz elkésítéséhez először felforraljuk a tejet. Hozzákeverjük a vaníliarudat a kikapart magjaival együtt, majd hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük 3-4 perc alatt. Belekeverjük a cukrot, a sót, majd levesszük a tűzről. Eltávolítjuk belőle a vaníliarudat, majd egy kisebb tepsibe simítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. Kimagozzuk a meggyet, és puhára pároljuk a fahéjjal, a szegfűszeggel, a cukorral és egy kevés vízzel. A 3/4-ét leturmixoljuk, majd a többihez adjuk.
  3. Feldaraboljuk a kihűlt tejbegrízt. A tojást felverjük a fehéjjal. Felforrósítjuk az olajat. A tejbegrízkockákat belemártjuk a fahéjas tojásba, és aranyszínűre sütjük az olajban. Meghintjük porcukorral, és a meggymártással kínáljuk.  

Ezek is érdekelhetnek

Friss