Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott tejbegríz meggymártással

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforraljuk a tejet. Hozzákeverjük a vaníliarudat a kikapart magjaival együtt, majd hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük 3-4 perc alatt. Belekeverjük a cukrot, a sót, majd levesszük a tűzről. Eltávolítjuk belőle a vaníliarudat, majd egy kisebb tepsibe simítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. Kimagozzuk a meggyet, és puhára pároljuk a fahéjjal, a szegfűszeggel, a cukorral és egy kevés vízzel. A 3/4-ét leturmixoljuk, majd a többihez adjuk.
  3. Feldaraboljuk a kihűlt tejbegrízt. A tojást felverjük a fehéjjal. Felforrósítjuk az olajat. A tejbegrízkockákat belemártjuk a fahéjas tojásba, és aranyszínűre sütjük az olajban. Meghintjük porcukorral, és a meggymártással kínáljuk. 

    9+1 SÜTI TEJBEGRÍZBŐL - NEM IS GONDOLNÁD, MI MINDENRE HASZNÁLHATOD! >>> 

    JÓVAL TÖBB, MINT BÉBIPAPI! 10 ELKÉPESZTŐEN FINOM TEJBEGRÍZES DESSZERT!>>> 


A búzadarát mézzel is ízesíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss