Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott tejbegríz

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. Egy lábasban ( kb. 22 cm átmérőjű) a tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, majd ízlés szerint a mazsolát és a vanília aromát. Lassú tűzön főzve addig keverjük, amíg jól besűrűsödik. (Ezután ne keverjük!)
  2. Amikor kihűlt, a szélét késsel meglazítjuk, és kiborítjuk egy tálcára. Vizes késsel feldaraboljuk kb. 5x3 cm-es darabokra. Szokásos módon - akár a rántott húst -bepanírozzuk, és lassú tűzön aranysárgára sütjük.
  3. Ha elkészült, porcukorral megszórva, esetleg vanília pudinggal leöntve tálaljuk.

A LEGEGYSZERŰBB TEJBEGRÍZ>>> 

TEJBEGRÍZES POHÁRKRÉM>>> 

TEJBEGRÍZES-KEKSZES SÜTI>>> 

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss