Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott szelet variációk (gluténmentes)

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 szelet borjú fehérpecsenye
  • 3 tojás
  • 5 evőkanál gluténmentes liszt (aki nem gluténérzékeny: finom liszt)
  • 2 gluténmentes zsemle (aki nem gluténérzékeny, sima zsemle)
  • 5 evőkanál corn flakes (kukoricapehely)
  • 4 evőkanál szezámmag
  • 25 dkg vaj
  • 1 kg krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kg apró uborka
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 3 szál újhagyma
  • 3 evőkanál tárkonyecet

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket fóliával letakarva kiklopfolom, besózom és beteszem a hűtőbe.

A krumplit megpucolom, és a 3 gerezd fokhagymával, sós vízben majdnem készre főzöm.

Az uborkát megpucolom, uborkaszeletelőn felszeletelem, besózom, hozzáadom az apró kockára vágott paprikát, az aprított újhagymát, a tárkonyecetet, megszórom aprított petrezselyemmel, és hűtőbe teszem.

A húsokat panírozom, a lisztet és a tojást minden szeletnél használom, csak a harmadik fázis oszlik a szezámmag, a - nagylukú sajtreszelőn - reszelt zsemle (zsemlemorzsa) és a corn flakes között. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, és kisütöm benne a panírozott húsokat.

Tálalás előtt a majdnem készre főtt krumplit kevés olvasztott vajjal egy serpenyőben megpirítom, ha szükséges, utána sózom, és megszórom az aprított petrezselyemzölddel. Jó étvágyat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek

Friss