Elkészítés: A hússzeleteket fóliával letakarva kiklopfolom, besózom és beteszem a hűtőbe.
A krumplit megpucolom, és a 3 gerezd fokhagymával, sós vízben majdnem készre főzöm.
Az uborkát megpucolom, uborkaszeletelőn felszeletelem, besózom, hozzáadom az apró kockára vágott paprikát, az aprított újhagymát, a tárkonyecetet, megszórom aprított petrezselyemmel, és hűtőbe teszem.
A húsokat panírozom, a lisztet és a tojást minden szeletnél használom, csak a harmadik fázis oszlik a szezámmag, a - nagylukú sajtreszelőn - reszelt zsemle (zsemlemorzsa) és a corn flakes között. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, és kisütöm benne a panírozott húsokat.
Tálalás előtt a majdnem készre főtt krumplit kevés olvasztott vajjal egy serpenyőben megpirítom, ha szükséges, utána sózom, és megszórom az aprított petrezselyemzölddel. Jó étvágyat kívánok!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre