A sertéskarajt egyben kivágjuk (a csontját levesbe főzzük), a szűzpecsenyét lefejtjük róla. A húst szeletekre vágjuk, kicsit klopfoljuk, sózzuk a szűzpecsenyét érmekre vágjuk, azokat csak tenyérrel lapítjuk kissé, sózzuk, borsozzuk.
A bordaszeleteket a szokásos módon, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsiradékban kisütjük.
A krumplit lereszeljük, belenyomjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a tojást, és annyi lisztet, hogy kissé folyós maradjon a tészta, sózzuk, borsozzuk. A szűrérméket először lisztbe, majd a krumplismasszába mártjuk, forró zsiradékban kisütjük. A tetejére tejfölt és reszelt sajtot tesszünk.
Köretnek jó hozzá a párolt rizs, de krumplipürével is kiváló.