Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melyiknek ropog a bundája? - Fagyasztott rántott sajtokat teszteltünk

A magyar konyha sajátossága, hogy szégyenérzet nélkül lehet bármit panírba forgatni majd kisütni. A minden alól a sajt sem menekülhet és egyik nagy kincsünknek számít a rántott sajt. Az önmagában vacak vagy ízetlen sajtot ilyen formában meg lehet menteni és kicsit izgalmasabbá varázsolni.

Fogtunk 8 remek alanyt és megvizsgáltuk őket, hogy mit tudnak. A legtöbbjük egyből hirdeti magáról, hogy trappista az alapanyaga sajt téren. Ez önmagában nem a legízletesebb sajtfajta, szóval van mit megmenteni a panírozással ilyen esetben.

Natural Meat

Érdekes névválasztás egy rántott sajtot forgalmazó márka esetében. A rántott sajt szinte tökéletes négyzetes formát kapott. Elkészítés és kóstolás során kiderül, hogy panírja meglepően vékony és alig ropog. A másik meglepetés, hogy a sajt is ilyen tulajdonságokkal bír már, ami vastagságát illeti. Az egész vékonykás sajnos. A panír tökéletes 0, mert íze sincsen, mintha fantom panír lenen rajta.

Adatok: 500 gramm, trappista sajt 36%, 815 Ft

Tesco

Méretesebb darab az egyből látszik. Már félkész állapotban is szemet gyönyörködtető árnyalatban pompázik, de elkészítés után lesz igazán aranybarna. A panírja kellően ropog és vastagsága is hibátlan. A sajt íze kicsit hullámzó, hol van, hol nincs, de leginkább ki kell várni 4-5 másodpercet mire bármi élményt is nyújt kóstolás után. Picit szárazabb a sajt, mint a legtöbb trappista esetében.


Adatok: 450 gramm, trappista sajt 38%, 619 Ft

Nádudvari

Inkább a téglatest formát vallja magáénak, illetve meglepően vékonyka sőt, kicsit közepénél púposodik is. Ha ennyi nem lenne elég kicsit albínó is, a szolit félkész állapotáig erősen kerülte. Készre pattintva picit jobb lesz a látvány. Kóstolva kibukik, hogy szélei mentén csakis panírt kapunk, ami enyhén ropogós. A sajt nagyon közepe felé koncentrálódik. Kellemesen krémes és lágy ízek uralják.


Adatok: 450 gramm, trappista sajt 35%, 999 Ft

Gusto Gold

Pöpec négyzetes forma, csábító barnás árnyalat szóval jól eladja magát az éhes szemeknek az tuti. Elkészítése után, ami azonnal feltűnik, hogy a panír sok olajat magába szív, aminek hátránya, hogy ha dolgozunk vele, ki-kicsurran jó pár csepp. A panír jól ropog, a sajt kifejezetten masszív és trappistához mérve elfogadható ízű. Kár a szivacs hatásért, mert anélkül frankó cucc lenne.


Adatok: 500 gramm, trappista sajt 42%, 819 Ft

CBA

Átlagos méretekkel rendelkezik minden dimenziót tekintve. Színre picit halovány és erőtlen, de rettegni nem kell tőle. A panírja sajnos szinte teljesen mellőzi a ropogós tulajdonságot, illetve ami fájóbb, hogy kicsit furcsa íze van a sajtnak az elején. Állagra gumis és rágósabb, lehet kicsit tovább kellene sütni, mint ahogy azt az instrukciók megparancsolták.

Adatok: 500 gramm, sajt 34 %, 839 Ft

"EZ OLYAN, MINT A KÁTRÁNNYAL ELKEVERT FILLÉRES ÜDÍTŐ" - ENERGIAITALOKAT TESZTELTÜNK >>>

Spar

Egzotikus látvány a csomagoláson a tucatnyi rántott sajt között ácsingózó citrom. Maga a sajt patent és szép. Elkészítés után gyönyörű barnás árnyalatot kap. Kóstolásnál száraznak hat azonnal, ami azért furcsa, mert szemmel nem tűnik olyannak, mint ami taszítja az olajat. A sajt hófehér és kicsit ízetlen, de állagra korrekt szerencsére. A bunda ropogós, de a szárazság folyamatosan zavaró.


Adatok: 450 gramm, trappista 37%, 699 Ft

Sissy

Kis ártatlan aprócska darabokra álmodták a gyárban. Színre is kicsit kókadt, de elkészítés után azért megelevenedik árnyalatra. A bundája közepes erővel ropog szánkban, de az igazi meglepetést a sajt nyújtja. Kifejezetten ízletes és tökéletes állagú. Egyetlen dolog, amit módosítanánk rajta, hogy vaskosabb szeletekben kínálnánk, ezek a vékonykák eléggé esetlennek hatnak.


Adatok: 450 gramm, 50% sajt, 589 Ft

BIZARR ÍZEK CUKOR NÉLKÜL - LETESZTELTÜK A LEGÚJABB ZERO ÜDÍTŐKET >>>

Toppo

A Sissy aprócska példányaival pont szembe megy a Toppo elképzelése. Igazi kétajtós szekrénynek tűnik az előzőhöz hasonlítva. Az olajos fürdő után kiderül, hogy bundája rendesen vastag és ropogós. A sajt íze nem eget rengető, de folyósra olvad cserébe. Utóízében felüti a fejét pár érdekes ízfoszlány, aminek sok köze nincsen a sajthoz viszont.


Adatok: 500 gramm, trappista 50%, 819 Ft

Ítélet

Kicsit meglepetésként ért minket, hogy igazi szennynek számító példányt nem sikerült kifogni a heti tesztben most. A másik érdekesség, hogy egy aprócska előnnyel, de a Sissy becápázta az aranyérmet. Mögötte közvetlen a Tesco és a Nádudvari terméke.


A CBA és a Natural Meat, ami cudarabbul szerepelt, ezeket annyira ne erőltessük, ha éppen ránk törne a rántott sajt láz. Itt furcsa ízeket is találunk már, aminek köze nincsen egy trappista sajthoz jó esetben.

  1. Sissy
  2. Tesco
  3. Nádudvari
  4. Gusto Gold
  5. Toppo
  6. Spar
  7. CBA
  8. Natural Meat

"MEGTÖRTÉNT AZ ELKÉPZELHETETLEN: A NAGY KLASSZIKUS CSAK A MÁSODIK!"- MOGYORÓS CSIPSZEKET TESZTELTÜNK >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss