Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott sajt tartárral és vadrizzsel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A rántott sajthoz:
  • 40 dkg trappista sajt (1 cm-es vastagságra szeletelve)
  • kevés tej
  • 2 tojás sóval és borssal felverve
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • A tartárhoz:
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl olaj
  • mustár
  • bors
  • tejföl
  • citromlé
  • porcukor
  • A vadrizshez:
  • 25 dkg vadrizs (3 dl-es bögre)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kisebb apróra vágott vöröhagyma
  • 6 dl forró víz
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A rizst az olajon átpirítjuk, beletesszük a vöröshagymát, majd felöntjük óvatosan a vízzel (a gőz miatt!). Sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt kb. 50 perc alatt takarékon puhára pároljuk.

A tartárhoz folyamatos keveréssel a tojássárgájába először cseppenként, majd fokozatosan emelve a mennyiséget hozzáadagoljuk az olajat, majd tejföllel, borssal, mustárral, citromlével, porcukorral, ízesítjük.

A felszeletelt sajtot tejbe-lisztbe-tojásba-lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban hirtelen kisütjük. (A tej azért kell, hogy jobban tapadjon a liszt.) Nem célszerű megfordítani, annyi olajban süssük, hogy felül is ellepje (a villát nem szúrjuk bele, hanem kiemeljük a megsült sajtot).

Megjegyzés

A fűszerezéshez azért nem írtam mennyiségeket, mert mindenki másképp szereti ízesíteni.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss