Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott sajt nyárson

MME MME
1 5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet a vajjal felforraljuk, habverővel belekeverjük a búzadarát, és simára keverjük.

A sajtból 6 dkg-ot lereszelünk, az egyik tojást felverjük, majd ezeket is hozzáadjuk.

Kissé megsózzuk, és a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát. A masszát kikent sütőlemezre öntjük, és lapos kézzel ceruza vastagságúra elsimítjuk.

Ha kihűlt, 2,5 cm-es négyzetekre vágjuk. A többi emmentálit vékonyra felszeleteljük, majd szintén 2,5 cm-es négyzetekre vágjuk. Kb. 12 cm hosszú
hurkapálcikákra váltakozva feltűzzük a kétféle sajtot.

Felvert tojásban és morzsában megforgatjuk, és forró zsiradékban kirántjuk. Ezután kihúzzuk belőle
a pálcikát, és melegen tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss