Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott rizs sajtmártással

MME MME
5/5
45 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg rizs
  • 5 dkg sajt
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • A mártáshoz:
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2-3 dl tej
  • szerecsendió
  • 10 dkg sajt
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A sós vízben kifőzött rizshez hozzákeverjük a reszelt sajtot. E masszából vizes kézzel golyó vagy rudacska alakú formákat készítünk. (Amennyiben a rizs nem állna össze, formázás előtt vizes kézzel összegyúrjuk.) Keverhetünk hozzá főtt zöldségféléket: borsót, kukoricát, vagy ha szeretjük a pikáns ízeket, apróra vágott befőttet, gyümölcsöt.

A golyókat bepanírozzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, forró olajban kisütjük.

A sajtmártáshoz megolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel, majd a forró tejjel felengedjük, és simára keverjük. Sóval és szerecsendióval ízesítjük, belekeverjük a sajtot, és felforraljuk.

A tojássárgáját kikeverjük, felöntjük a tejszínnel, és belevegyítjük a forró mártásba. (Ekkor már nem szabad forralni!)

A rizsgolyókat a sajtmártással körítve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss