Elkészítés: A pontyszeleteket leöblítjük, letörölgetjük, citromlével meglocsoljuk, majd sózzuk, borssal meghintjük, és fél órát pihentetjük, hogy a fűszerek átjárják.
A panírozáshoz a tojásokat felverjük a tejjel, a zsemlemorzsába belekeverjük a szezámmagot, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk a halszeleteket, és forró olajban közepes hőfokon pirosra sütjük mind két oldalát. Konyhai papírtörlőre szedegetjük.
A krumplit egészben, sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk hűlni (vagy villára szúrjuk, annak segítségével nem égetjük meg a kezünket), meghámozzuk.
A hagymákat félbevágjuk, hosszúkásra szeleteljük, olívaolajon sóval, borssal megdinszteljük, (kb. 5-6 perc), majd a teljesen kihűlt és karikára vágott krumplihoz adjuk. Erőteljesebb salátalevet készítünk, és annyit öntünk a salátára, amennyi ellepi. Borsozzuk, óvatosan összekeverjük, és hagyjuk érlelődni. Étkezés előtt célszerű megkóstolni, mert a krumpli a fűszereket magába szívja, szükség szerint azokat pótoljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre