A halat besózzuk, majd állni hagyjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, hasábokra vágjuk.
Az olaj felét felforrósítjuk, a burgonyát megsózzuk és a forró olajban szép pirosra sütjük.
Amíg sül a burgonya, addig bepanírozzuk a halakat. Egy tányérba beletesszük a lisztet, egy másik tányérban felverjük a tojásokat, kicsit megsózzuk, a harmadikba beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd a szokásos módon -liszt, tojás, zsemlemorzsa - bepanírozzuk pontyszeleteket, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
A rántott halat sült hasáb burgonyával és házi darabos-hordós vegyes savanyúsággal kínáljuk.
Nálunk a karácsony nem múlhat el hal nélkül .Ez a család egyik kedvenc hal étele!És hozzá az általam eltett hordós savanyúság! - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!