Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott ponty kapros tartármártással

MME MME
3/5
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A tejszínt habbá verjük. A majonézt fehérborral, citromlével kikeverjük. Sóval, fehér borssal, frissen vágott kaporral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt. Óvatosan elvegyítjük, felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk. A megmosott, szárazra törölgetett halszeleteket sóval és halfűszerkeverékkel bedörzsöljük. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Vajas burgonyával és a jól lehűtött tejszínes-kapros tartármártással tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss