Rántott ponty hagymás burgonya salátával

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 8 szelet ponty
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek piros paprika
  • olaj
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 3 ek majonéz

Elkészítés

  1. Egy tálban a lisztet, az őrölt piros paprikát és a sót összekeverjük, majd a ponty szeleteket megforgatjuk benne. Forró olajban, pirosra sütjük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és puhára főzzük. Mikor megfőtt, leöntjük róla a vizet és kihűtjük.
  3. A majonézt a tejföllel összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és a burgonyát. Ezeket óvatosan összedolgozzuk és hűtőben hagyjuk legalább fél órára. Tálaláskor friss uborkával díszíthetjük.

TIRPÁK KÁPOSZTA 

FELVIDÉKI HALÁSZLÉ MÁSKÉPP 

Megjegyzés

Az ünnepi menü egyik fő eleme. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss