Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott ponty gombapörköltes kelkáposztatekerccsel

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 szelet ponty
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 8 db kelkáposztalevél
  • 4 db tojás
  • bors
  • olaj
  • petrezselyem
  • A panírozáshoz:
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • zabpehely

Elkészítés

Elkészítés: A pontyszeleteket sózzuk, és legalább 1/2 órát állni hagyjuk. Panírozzuk a szokásos módon, de a zsemlemorzsába egy kevés zabpelyhet keverünk. Forró olajban kisütjük.

Közben a káposztaleveleket sós vízben nem túl puhára főzzük. A leveleket lehűtjük.

A gombapörköltet is elkészítjük, majd megfelezzük. Egyik felében
megsütjük a felvert tojást, a káposztalevelekre halmozzuk, feltekerjük.

Tálaláskor a gombapörkölt másik felét ráhalmozzuk a tekercsekre. A halszeletekkel és petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss