Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott ponty céklás gerslivel

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A körethez:
  • 3 db cékla
  • 30 dkg árpagyöngy
  • 10 dkg kék sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • A pontyhoz:
  • 4 szelet ponty
  • frissen őrölt bors
  • 5 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek mák (nem darált)
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 1 l olaj

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, egyesével fóliába csomagoljuk, és a sütőben 200 fokon megsütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A gerslit háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük. 
  2. A halat megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a mákkal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk.Felhevítjük az olajat, ügyelve arra, hogy elég forró legyen, majd aranybarnára és ropogósra sütjük benne a halak mindkét oldalát.
  3. A céklákat felkockázzuk,hozzákeverjük a gerslihez, a kéksajtot felolvasztjuk, és szintén a gerslihez adjuk. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, a rántott ponty mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Vénusz tipp: Rántott ételek elkészítéséhez használjuk a Vénusz Sütőolajat, amelyben antioxidáns tartalmának köszönhetően akár 10-szer is lehet sütni anélkül, hogy le kellene cserélni az olajat. Sütéskor ne hevítse az olajat 180°C fölé, használat után hidegen szűrje át, és legfeljebb minden tizedik használat után cserélje le. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss