Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott palacsinta rakott kellel töltve

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg rizs
  • 4 dl forró víz
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • bors
  • A húsraguhoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • A palacsintához:
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • A panírhoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A rizst 4 evőkanál olajon kicsit megpirítjuk, felengedjük a forró vízzel, sózzuk, lefedjük, és 5-10 percig lassan főzzük, majd félrehúzzuk, fedő alatt pihentetjük.

A húsraguhoz a finomra vágott hagymát 4 evőkanál olajon megdinszteljük, a darált húst hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg elfövi a levét, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejjel és a tejföllel simára keverjük. Egyet forralunk rajta, majd a párolt rizzsel összekeverjük.

A káposztát leveleire szedjük, a torzsáját kivágjuk. Sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, lecsepegtetjük.

Kiolajozott serpenyőben palacsintákat sütünk. A káposztalevelet a palacsintára helyezzük, megtöltjük a rizses húsraguval, feltekerjük, végeit benyomkodjuk, majd hagyományos módon panírozzuk, és bő, forró olajban megsütjük.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss