Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott mozzarellagolyók diós bundában

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A mozzarellagolyókat tasakjukból kimentem, szűrőben lecsepegtetetem, rövid ideig állni hagyom. A diót apróra töröm, én mozsarat használok hozzá.

Előkészítem a panírozás anyagait. Most négy tállal dolgozom, liszt, felvert (sózott, borsozott) tojás, zsemlemorzsa és a darabolt dió kerül a tálakba.

A mozzarellagolyókat először lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatom, majd újra belemártom a tojásba, és végül az aprított dió következik, abban is megforgatom. Elkészült a nagy mű, forró olajban kisütöm.

Frissen, melegen tálalom, leginkább friss zöldsaláta illik hozzá, és persze kellemes félszáraz bort töltök poharainkba.

Ezek is érdekelhetnek