Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott karfiol

MME MME
12 5/5
35 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, a nagyobb rózsákat félbe és negyedbe vágjuk.
  2. Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
  3. Ha kihűlt, az összes karfiolrózsát lisztbe, majd tejjel elhabart tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután bő, forró olajban kisütjük mindet. Főtt rizs, vegyes saláta, sült krumpli illik mellé.

Megjegyzés

Nem szabad tovább főzni a karfiolt, mert nagyon megpuhul, és nem lehet panírozni. Hidegen is nagyon finom.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss