Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott karfiol fűszeres barackkal

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt félpuhára főzük forrásban lévő, sós vízben. Azután leszűrjük és lecsepegtetjük.
  2. Meghempergetjük a karfiolrózsákat a lisztben, a finomra vágott petrezselyemmel elhabart tojásban, majd a zsemlemorzsában. Mindet aranyszínűre sütjük a felhevített olajban, végül konyhai papírtörlőre szedjük, és hagyjuk lecsepegni.
  3. Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a mustármagot. A vajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, finomra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a gránátalmamagokat, 1-2 percig együtt pirítjuk, ezután összeforgatjuk  a keveréket a lecsepegtetett, felkockázott barackkal és a pirított mustármaggal. Ezt kínáljuk a rántott karfiol mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss