Rántott hústekercs hagymaropogóssal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • sertéshús
  • virsli
  • sajt
  • hagyma
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • tojás
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket sózom, kicsit állni hagyom. A virsliket hosszában kétfelé vágom, közé helyezem a sajtcsíkokat. Majd a töltött virslit betekerem a hússzelettel.

Először lisztbe forgatom, majd palacsintatésztába, végül a tekercseket zsemlemorzsába forgatom. Bő, forró olajban lassú tűznél szép pirosra sütöm.

Közben a hagymát meghámozom és vastag karikára szelem. Besózom, majd beleforgatom először lisztbe, aztán a
palacsintatésztába, végül a zsemlemorzsába. Forró olajban piros ropogósra sütöm.

Tálaláskor egy lapos tálat körberakok a
hagymakarikákkal, középre helyezem a
hústekercseket, és paradicsomszeletkékkel, illetve zöldpaprika karikákkal díszítem. Köretnek petrezselymes burgonyát vagy hasábburgonyát tálalok – házi készítésű ketchuppal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss