A harcsafilék bőrét bundázás előtt lehúzzuk, majd sózzuk minden oldalát, és 1–2 órára hűtőbe tesszük.
A szikkadt kovászoskenyér-darabokat robotgépbe tesszük, és fokozatosan őröljük úgy, hogy közben citromhéjat reszelünk hozzá. Nem kell nagyon finomra őrölni.
A lisztbe kevés őrölt borsot keverünk, megforgatjuk benne a filét, majd felvert tojásba, végül a citromhéjas morzsába mártjuk (jól nyomkodjuk rá!). Bő, forró olajban, amihez vajat is adagolunk sütés közben, kisütjük, és papírtörlőre szedjük. Sütés csak tálalás előtt!
A paprikamártáshoz a megmosott, kicsumázott paprikát apró kockára vágjuk és a vajon elkezdjük párolni. Amikor már puhul, hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, és tovább dinszteljük. Pár perc után felengedjük a borral, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a bor felére visszaforr – mártás sűrűségű lesz. Citromlével még ízesítjük.