Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott harcsa majonézes krumplisalátával és ecetes lilahagymával

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Reggel a burgonyát megfőzöm, megpucolom, feldarabolom. Ráöntöm a tejföllel összekevert majonézt, sózom, borsozom, beteszem a hűtőbe.

A lilahagymát karikára vágom, hozzáadom az aprított fokhagymát, sózom, borsozom, reszelek rá gyömbért, összekeverem, hagyom állni egy darabig. Majd facsarok rá citromot, locsolok rá ecetet és olívaolajat, összekeverem. Ez is mehet a hűtőbe.

A halat négybe vágom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Ez is a hűtőben landol.

Délben előveszem a halat, s kétszeresen bepanírozom. Forró olajban aranybarnára megsütöm.

Rögtön tálalok. A tányérra kerül két szelet hal, hagymasaláta és majonézes krumpli, egy szelet citromkarika. (Utóbbi a fotózás után került rá.)

Megjegyzés

Szeretem a halakat, tengerit, folyamit egyaránt, gyakran szerepel az étrendemben. Ezúttal harcsát készítettem. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss