Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott gomba töltve

MME MME
11 4.5/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • A gombához:
  • 10 db gomba (nagy)
  • 3 dkg vaj
  • 1 tk mustár
  • bors
  • 1 db tojás
  • 15 dkg füstölt sajt
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A gombákat megtörölgetjük vagy megmossuk, szárukat óvatosan kitörjük, az aljukat levágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a lemezkéket úgy, hogy tölthető üreget kapjunk.
  2. A gombaszárat apró kockára vágjuk a lemezkékkel, vajon megdinszteljük és hozzáadjuk a mustárt. Megsózzuk, megborsozzuk. Mikor kicsit megbarnult és a gomba leve is elpárolgott, hozzáadjuk a tojást, jól elkeverjük, és hozzáadjuk a füstölt sajtot is.
  3. A masszát kiskanállal a gomba üregébe töltjük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozom, és a hagyományos módon bő olajban kisütjük. 

    Még több gombás recept >>> 

    TÖLTÖTT ŐZLÁBGOMBA >>> 

    CSIRKÉS GOMBALEVES >>> 

    GOMBAPAPRIKÁS KÖLESSEL >>> 

Megjegyzés

Tartárral és sült krumplival nagyon finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss