Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott, fokhagymás tarja

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • 4 szelet csont nélküli tarja
  • őrölt bors
  • A páchoz:
  • 3 dl tej
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • A panírhoz:
  • liszt
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

A páclé elkészítése: A tejbe keverjük a fokhagymát és az olívaolajt.

A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután a páclébe tesszük gyakran megforgatva. Felhasználásig a hűtőben tároljuk. Legalább egy jó órát álljon, de ha lehet, akkor többet.

Ezután a pácléből kivesszük, lecsepegtetjük és szokás szerint panírozzuk.

Bő, forró olajban, lassú tűznél, fedő alatt szép arany barnára sütjük. Adhatunk hozzá rizs köretet is, én hasábburgonyát sütöttem ki mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss