Elkészítés: Előszőr elkészítem a húst. Megtisztítom a csirkeszárnyakat, befűszerezem, lisztbe, tojás-zúzott fokhagyma-tej keverékébe, kókuszba forgatom, majd bő olajban, 180 fokon, 15 perc alatt kisütöm. (Ne égjen rá a kókusz!)
Utána elkészítem a zöldfűszeres burgonyát: megtisztítok, és sós vízben megfőzök 1 kg burgonyát. Leöntöm róla a vizet, és sót, borsot, petrezselymet, zúzott fokhagymát teszek bele. Összekeverem lehetőleg úgy, hogy ne törjön nagyon össze.
Végül elkészítem a paradicsomágyat: a paradicsomokat, a vöröshagymát és a fokhagymát nagyobb darabokra vágom fel, majd felöntöm hidegvízzel,és ecetet öntök rá. Sót és cukrot teszek bele, és ezzel elkeverem. 1 órát hűtőbe teszem, majd leöntöm róla a folyadékot.
Következik a tálalás. Először a burgonyát, majd a paradicsomokat teszem tálra, ezután a húst. Megszórom petrezselyemmel, és egy nagyobb levelet tűzök a közepébe, végezetül megszórom egy kevés kókusszal. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!