Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott csirke - ahogy még nem próbáltad!

default user icon
MME
A rántott csirke nem egy tipikus fogyókúrás fogás, de salátával és egy-két elkészítési praktikával még a legmegátalkodottabb fogyókúrázók is megkóstolhatják. 3 tuti tipp következik.
1. Hagyd ki a forró zsiradékot - süsd tepsiben!

A rántott csirkét sütőben is elkészítheted. A tepsibe önts kb. 1/2 dl olajat, majd a panírozott húsokat sorban tedd bele! Tetejükre forgácsolj 3-5 dkg margarint, és előmelegített sütőben, 190 fokon pirítsd kb. 30 percig! Aztán fordítsd meg a húsokat, majd további kb. 20 perc alatt süsd készre őket! A rántott hús így omlós lesz, a panír pedig ropogós.

2. Keverd a prézlit korpával!

Bundázáshoz használj búzakorpát zsemlemorzsa helyett! A panír így ropogósabb és egészségesebb, mivel a korpa sok ballasztanyagot tartalmaz, és kevésbé szívja fel a zsiradékot. Ha igazán pikáns panírra vágysz,

3. Ránts zöldséget!

A zellert általában csak ízesítésre használjuk. Ha viszont van a kamrádban egy szép nagy gumó, vétek lenne nem kipróbálnod ezt az egyszerű receptet. Hámozd meg és vágd szeletekre a zellert! Két-két szelet közé tegyél sajtot, majd panírozd be az egészet! Frissen kisütve tálald!

Ezek is érdekelhetnek

Friss