Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Randi falatok (fehércsokis buboréksüti)

45 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és 2 ek habbal a fehérjéből.
  2. Az egyveleget spatulával óvatosan a fehérje habhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
  3. A piskótatésztát VÉKONY rétegben (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 fokon 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.
  4. Egy tálban vizet forralunk, majd félre húzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük, és üveg tálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.
  5. A szilikon forma mélyedéseit az ehető csillám és víz keverékével jól átkenegetjük, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal a szilikonos félgömb forma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.
  6. Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre.
  7. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!
  8. A cukrot és a pudingport pár ek tejjel elkeverünk, majd felöntjük a maradékkal. Alacsony lángon igen sűrű krémet főzünk belőle, majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. Amikor a krém teljesen kihűlt, a formákba teszek belőle egy-egy teáskanállal. A piskótából a buborékok aljával megegyező nagyságú köröket szaggatunk ki, megkenjük őket egy kis eperlekvárralk, majd befedjük vele a buborékok alját, és 30 percre visszatesszük a fagyasztóba.
  10. Óvatosan kinyomjuk őket a formákból és hűtve fogyasszuk.  

Ezek is érdekelhetnek

Friss