Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ráksaláta

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 15 dkg saláta (galamb vagy fejes)
  • 1 nagy burgonya
  • 20 dkg konzerv rák
  • 2 evőkanál olaj
  • Az öntethez:
  • 3 evőkanál fehérbor ecet
  • teáskanál mustár
  • 1 teáskanál cukor vagy 1 szem édesítőszer
  • 9 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Előkészítés: A salátát leveleire szedjük, megmossuk, kisebb darabokra tépkedjük. A burgonyát meghámozzuk, és nagyon apró kockákra vágjuk. A konzerv rákot leszűrjük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és ropogósra pirítjuk benne a burgonyakockákat. Kiszedjük. A serpenyőbe öntjük a rákokat, és ezeket is kissé megpirítjuk. Az öntethez összekeverjük az ecetet a mustárral, a cukorral vagy édesítőszerrel, sóval és borssal ízesítjük. Erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. A salátát összekeverjük a rákkal, meglocsoljuk az öntettel, és rászórjuk a burgonyakockákat. Azonnal tálaljuk. Bagettet kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 348 kcal

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

- MME

Ezek is érdekelhetnek