Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott zöldség a la Mirmos

MME MME
2 4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem és félig megfőzöm. A padlizsánokat hosszában vékony szeletekre vágom, és olajban gyorsan pirosra sütöm, majd lecsepegtetem. A húst szintén vékony szeletekre vágom, lisztben megforgatom, és pirosra sütöm. A gombákat megmosom.

Jénai aljára fektetem a húsokat, hogy kitöltsék az alját, majd a sült padlizsánszeletek felét ráfektetem, erre rakom az egész gombákat szép sorban, majd a padlizsán másik fele következik. Majd a következő sorba jönnek a karfiolrózsák. A baconszeleteket hosszában egymás mellé fektetem, és reszelt sajttal megszóróm.

200 fokon kb. 20-25 perc alatt pirosra sül a teteje, és ennyi idő alatt a gombák is megfőnek.

Megjegyzés

Egyszerű, laktató és nagyon finom. A barna csiperkének sokkal aromásabb íze van, mint a fehér rokonának, de szerintem bármilyen gombával, esetleg bármilyen zöldséggel variálható. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss