Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott zöldbab tejföllel

17 szavazat
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A rakott zöldbab elkészítéséhez a zöldbabot sós vízben megfőzzük, a rizst a szokásos módon megfőzzük.
  2. Amíg a zöldbab és a rizs megfő, 2 fej apróra vágott vöröshagymát olajon megdinsztelünk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A hagymás alapon lepirítjuk a darált húst, amit ízlés szerint sózunk, borsozunk.
  3. Az zöldbabot leszűrjük, a rizst és a darált húst összekeverjük, majd elkezdhetünk rétegezni. Egy hőálló tálba alulra tesszük a zöldbabot, majd a rizzsel elkevert darált húst, kissé lenyomkodjuk a felszínét és megkenjük tejföllel. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg tart az alapanyag. A legfelső réteg mindenképpen a rizses darált hús legyen, aminek felszínét elegyengetjük, hogy a tejfölt szép egyenletesen rá tudjuk kenni.
  4. A tetejét meghintjük pirospaprikával, és mehet is a sütőbe. 180-200 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor halmozzunk egy kanál tejfölt a tetejére. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss