Elkészítés: A bab végeit lecsípem, megmosom, darabolom. Kb. 1 liter vizet forralok, ízesítem babérral, ételízesítővel, sóval, a babot megfőzöm, leszűröm.
A bulgurt (mint a rizst) forró olajon kevergetve felhevítem, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel, ez esetben a bab főzőlevével felöntöm, sózom, borsozom, puhára párolom.
A darált húsból lecsós pörköltalapot készítek: a vöröshagymát az olajban megdinsztelem, megfuttatok rajta 3 gerezd fokhagymát, meghintem pirospaprikával, a darált húst fehéredésig kevergetem benne. Sózom, borsozom, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, lassan párolom kb. 15 percig, közben majoránnával ízesítem.
A tejfölbe keverek 2 gerezd reszelt fokhagymát, 2 felvert tojást, reszelt sajtot, frissen reszelt szerecsendiót és sót.
Kiolajozott tűzálló edénybe teszem a bab felét, szétterítem rajta a bulgurt, meglocsolom pár kanál fűszeres tejföllel, a pörköltet is elsimítom, és befedem a maradék babbal, majd tejföllel a rakottast.
Előmelegített 200 fokos sütőben sütöm fedetlen kb. 20-25 percig, pihentetem egy keveset, tálaláskor további tejfölt kínálok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre