Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott zellerrétes

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A zellert, a répát és a pórét megtisztítjuk, majd mindet felcsíkozzuk vékonyan. 
  2. Felforrósítunk 3 ek olajat egy vastag falú serpenyőben, majd 3 percig pirítjuk a zöldségeket. Megsózzuk, -borsozzuk, majd meghintjük a liszttel, és lepirítjuk. Felöntjük a tejjel, majd felkapargatjuk a leragadt részeket. 1 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. 
  3. Egy tepsit kiolajozunk, és belesimítunk egy réteslapot. Ugyanígy eljárva rétegezünk egymásra 5-6 réteslapot. 
  4. A tésztán elosztjuk a zöldséget, majd rárétegezzük a megmaradt, olajjal átkent réteslapokat. 170 fokra előmelegített sütőben 25–30 percig sütjük. Szeletelve tálaljuk. 
A zellergumó tisztításához használjunk zöldséghámozót. Mindig körültekintően és gondosan tisztítsuk meg a gumókat, majd nagy, éles késsel aprítsuk fel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss