Elkészítés: A hússzeleteket az elkészítés előtt 2-3 nappal borssal megszórjuk, mustárral megkenjük, olajjal meglocsoljuk, lefedjük és hűtőbe tesszük.
A szárított vargányát szintén elkészítés előtt 1-2 órával langyos vízbe áztatjuk.
A hússzeleteket mindkét oldalon sózzuk. Tepsibe kevés zsírt vagy olajat teszünk, majd a közepére a húst ferdén sorba rakjuk. A húsokra szeletelt bacont fektetünk, majd erre vékony hagymakarikákat rakunk, s rátesszük a következő hússzeletet, megint bacont és hagymát. A végén a húsra kevés pirospaprikát, ételízesítőt, köményt, reszelt szerecsendiót szórunk, és pár gerezd fokhagymát is mellé helyezünk.
A tepsibe a rakott hús mellé jobbról balról teszünk pár karika hagymát, a felszeletelt csiperkegombát, a karikára szelt zöldpaprikát, a leszűrt vargányát és 8-10 szem borókabogyót, amit előtte késlappal vágódeszkán megroppantunk.
A tepsit alufóliával szorosan betakarjuk, és 200 fokon 1 órát pároljuk, közben a keletkezett lével többször meglocsoljuk, majd készre sütjük.
Ha sok a lé, leszedjük, és a gombával és fűszerekkel szűrőn átpaszírozzuk, keményítővel besűrítjük. Így kiváló mártást kapunk a húshoz.
Köretnek rizst adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre