Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott vadhús erdei gombával

MME MME
120 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket az elkészítés előtt 2-3 nappal borssal megszórjuk, mustárral megkenjük, olajjal meglocsoljuk, lefedjük és hűtőbe tesszük.

A szárított vargányát szintén elkészítés előtt 1-2 órával langyos vízbe áztatjuk.

A hússzeleteket mindkét oldalon sózzuk. Tepsibe kevés zsírt vagy olajat teszünk, majd a közepére a húst ferdén sorba rakjuk. A húsokra szeletelt bacont fektetünk, majd erre vékony hagymakarikákat rakunk, s rátesszük a következő hússzeletet, megint bacont és hagymát. A végén a húsra kevés pirospaprikát, ételízesítőt, köményt, reszelt szerecsendiót szórunk, és pár gerezd fokhagymát is mellé helyezünk.

A tepsibe a rakott hús mellé jobbról balról teszünk pár karika hagymát, a felszeletelt csiperkegombát, a karikára szelt zöldpaprikát, a leszűrt vargányát és 8-10 szem borókabogyót, amit előtte késlappal vágódeszkán megroppantunk.

A tepsit alufóliával szorosan betakarjuk, és 200 fokon 1 órát pároljuk, közben a keletkezett lével többször meglocsoljuk, majd készre sütjük.

Ha sok a lé, leszedjük, és a gombával és fűszerekkel szűrőn átpaszírozzuk, keményítővel besűrítjük. Így kiváló mártást kapunk a húshoz.

Köretnek rizst adunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss