Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

11 pénztárcabarát rakott tészta, ami tökéletesen eltelít

default user icon
MME
Ha egyszerű és pénztárcabarát ételt készítenél, akkor nincs jobb a rakott tésztánál. Ehhez mutatunk most 11 szuper receptet a zöldségestől a csirkésen át darált húsosig.

Mindannyian jól ismerjük azt a helyzetet, amikor a családi költségvetés már a végét járja, és a kosztpénzből sem igazán érdemes két liter tejnél nagyobb bevásárlásokat tervezni. Ilyenkor jön jól egy alapos spejzmustra, illetve mindaz, amit a kamrában, hűtőszekrényben találunk. Az egyik legjobb és legtöbb formában feldolgozható jolly joker alapanyag a tészta.

Hétköznap ráadásul a család minden tagja rohan valahova, így egyszerűbb ételekre vágyunk, amivel a konyhában sem kell túl sok időt eltölteni, és a pénztárcánkat nem terheli meg túlságosan. A tésztaételek pont ilyenek, ráadásul, ha egy hőálló edénybe lerakjuk, majd pár perc alatt összesütjük őket, eggyel ízletesebb lesz a végeredmény.

A rakott tészta csodája

A rakott tészták műfajában a határ a csillagos ég. A kifőtt tésztához szinte bármit hozzáadhatunk, lazíthatjuk tejföllel, elhabart tojással, besamellel, adhatunk hozzá fűszeres paradicsomszószt, de összesüthetjük különféle zöldségekkel is. Klasszikus rakott tészta a túrós csusza, amit nem csak csuszatésztából készíthetünk. A csusza készítéséhez ideális az úgynevezett fodros nagy kocka, de alapvetően bármilyen közepes méretű tésztával elkészíthetjük. Itt is érdemes törekedni arra, hogy az ízek a lehető legjobban átjárják a tésztát, így a tejföllel alaposan összeforgatott tésztát tegyük a jénaiba, s ha akad, kis sajttal megszórva süssük össze.

Jöjjön most 11 szuper rakott tészta az húsostól, a vegán át bolognaisig!

KRÉMSAJTOS RAKOTT TÉSZTA >>> 

PÁRIZSIS-TEJFÖLÖS MAKARÓNI >>> 

SONKÁS-BORSÓS RAKOTT TÉSZTA >>> 

TEPSIS BOLOGNAI TÉSZTA >>> 

EGYSZERŰ CSIRKÉS RAKOTT TÉSZTA >>> 

SAJTOS-VIRSLIS RAKOTT TÉSZTA >>> 

CSŐBEN SÜLT MILÁNÓI MAKARÓNI >>> 

ZÖLDSÉGES RAKOTT TÉSZTA >>> 

HÚSOS-ZÖLDSÉGES RAKOTT TÉSZTA >>> 

MEXIKÓI RAKOTT TÉSZTA DARÁLT HÚSSAL >>> 

PARADICSOMOS RAKOTT TÉSZTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek