A sertésfület és a feldarabolt csülköt egy nagyobb edénybe helyezzük, és felöntjük a vízzel. Beletesszük a szemes borsot, a sót és 4 gerezd fokhagymát. Addig főzzük, ameddig a csülök hús puha és omlós lesz. Ezután leszűrjük.
Lereszelünk 4 gerezd fokhagymát. Egy püspökkenyér formát folpackkal kibélelünk és beletesszük a füleket. Ezeket megkenjük a reszelt fokhagyma felével, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Ezután beletesszük a csülökdarabok felét, majd megkenjük a maradék fokhagymával és megszórjuk őrölt pirospaprikával. A maradék csülköt is beletesszük a formába, majd a folpackot ráhajtjuk, és befedjük vele a formát.
Ezután a formát hűtőbe tesszük, és egy éjszakán át ott is hagyjuk, hogy összedermedjen. Nem kell bele sem zselatin sem kocsonyásító, mert a bőrből és fülből kifőtt kollagéntől szépen összeragad és szeletelhető lesz!