Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott savanyúkáposzta

MME MME
3 3.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először a rizst megmosom és felrakom főni. A hagymákat apróra vágom. Egyik felét olajon megfonnyasztom, beleteszem a darált húst, sózom és borsozom. A hagyma másik felét szintén olajon megfonnyasztom, és hozzáadom a savanyúkáposztát, amit sózok. Amint a hús megpuhult és elfötte a levét, a káposzta is megdinsztelődött /ez kb. 15-20 perc/, leveszem a tűzről. Egy jénai tálat kiolajozok, lerakok egy réteg káposztát, majd rá egy réteg rizst, erre a húst és egy kis káposztát. Minden réteget lenyomkodok, és a végén bőségesen meglocsolom tejföllel. Kb. 200-230 fokos sütőbe teszem, míg a teteje szépen megpirul.

Megjegyzés

Ennyi hozzávalóból két jénaival szoktam készíteni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss