Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott sajtos bundáskenyér

30 perc
bonyolult
átlagos
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tojást felverjük és elkeverjük a tejföllel. A reszelt sajt felét is hozzáadjuk, és ízesítjük sóval, borssal.

Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, majd a kenyérszeletek felét megmártjuk a tejfölös tojásban, és a tál alját kirakjuk vele. Sonkával beborítjuk, valamint az apróra vágott hagyma felével és egy kevés reszelt sajttal megszórjuk. A maradék kenyérszeleteket is megmártjuk a tojásban, és a tálban lévőre rétegezzük. Ha maradt a tejfölös tojásból, azt ráöntjük még a kenyérre. Végül megszórjuk a maradék hagymával és sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 15-20 perc).

Tálalni bármilyen friss zöldségekkel lehet. Nálunk most uborka, koktélparadicsom és kápia paprika volt a kíséret.

Ezek is érdekelhetnek

Friss