hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott palacsinta

MME MME
2 4.8/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintatésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 3 darab tojás
  • 1/2 l tej
  • 5 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg sonka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg sajt (pannónia)
  • 1/4 l tejföl
  • 2 darab tojás
  • bors
  • A tepsi kikenéséhez:
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a tojással, a csipetnyi sóval, a tejjel és az olajjal, letakarjuk folpakkal, majd hűtőben körül-belül 20 percig állni hagyjuk.
  2. A sonkát vastag csíkokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra szeleteljük. A sajtot pedig lereszeljük.
  3. Kiolajozzuk a palacsintasütőt, majd a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk, és hagyjuk kihűlni.
  4. Amikor a palacsinták kihűltek, egy ujnyi vastag metéltre vágjuk őket.
  5. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, meghintjük zsemlemorzsával.  
  6. A palacsintametélthez hozzákeverjük a sonkát, majd a massza felét a vajjal kikent tűzálló tálba terítjük. Megszórjuk a reszelt sajt felével, majd rákanalazzuk a maradék sonkás metéltet.
  7. A tejfölt simára keverjük a tojásokkal, megsózzuk, megborsozzuk, majd a tészta tetejére öntjük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben 200 fokon körül-belül 40 perc alatt aranybarnára. 

Megjegyzés

Apróra vágott snidlinggel díszíthetjük tálalás előtt!
- MME

Ezek is érdekelhetnek