Elkészítése: A tojásokat a sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, habverővel jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Keverés után legalább 1 órát pihentetjük.
A sütéshez a palacsintasütőt jól felforrósítjuk, kenőtollal megolajozzuk, egyszerre kis tejmerő kanálnyit öntünk a sütőbe, megforgatjuk, hogy egyenletesen szétterüljön. A palacsintasütőt enyhén mozgatjuk, hogy a tészta ne ragadjon le, a szélt kenőtollal olajozzuk, majd a tésztát késsel megfordítjuk.
A kisült palacsintákat tejföllel, reszelt sajttal vagy juhtúróval rétegezzük, beolajozott tűzálló tálban egymásra rakjuk. Forró sütőbe tesszük, 10-15 percig pirítjuk.
Friss, aprított zöldfűszerrel meghintve, cikkekre vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre