Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, közben a hagymát és a zöldpaprikát felaprítjuk, majd egy kevés olajon megfuttatjuk. A hámozott, felkockázott padlizsánt a hagymára tesszük, majd mellédobjuk a hámozott, felaprított paradicsomot, a fokhagymát és a fűszereket. Körülbelül 15 percig pároljuk. A kifőtt tésztát egy kiolajozott tepsibe öntjük, és ráhalmozzuk a padlizsánt. Erre öntjük a tejfölt, majd megszórjuk reszelt sajttal. A rakottast ezután a sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Aki szereti a fűszeresebb ízeket, rakhat bele egy csipetnyi kakukkfüvet és gyömbért is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre