Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott padlizsán II.

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, közben a hagymát és a zöldpaprikát felaprítjuk, majd egy kevés olajon megfuttatjuk. A hámozott, felkockázott padlizsánt a hagymára tesszük, majd mellédobjuk a hámozott, felaprított paradicsomot, a fokhagymát és a fűszereket. Körülbelül 15 percig pároljuk. A kifőtt tésztát egy kiolajozott tepsibe öntjük, és ráhalmozzuk a padlizsánt. Erre öntjük a tejfölt, majd megszórjuk reszelt sajttal. A rakottast ezután a sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Aki szereti a fűszeresebb ízeket, rakhat bele egy csipetnyi kakukkfüvet és gyömbért is.

Megjegyzés

Egyszerű, húsmentes vacsora, amit a család vegetáriánus tagjai is kedvelnek. - MME

Ezek is érdekelhetnek