Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott makaróni vegyes raguval

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg makaróni
  • 45 dkg tejföl
  • 30 dkg darált hús
  • 20 dkg gépsonka vékonyra vágva
  • 20 dkg vargánya gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 1 tk paprikakrém
  • 1 tk házi vegeta
  • 1 ek olaj
  • 1 tk piros porpaprika
  • 15 dkg reszelt sajt
  • margarin

Elkészítés

  1. A tésztát sós, forró lobogó vízben kifőzzük, vízzel leöblítjük, pici olajat öntünk rá és összekeverjük.
  2. A vöröshagymát apróra daraboljuk, felmelegített olajon megdinszteljük, piros paprikával meghintjük, a darált húst, a vékonyra szeletelt sonkát és gombát rátesszük, majd ízlés szerint fűszerezzük, majd fedő alatt készre sütjük.
  3. Egy tepsit vajjal kikenjük, egy sor tésztát teszünk az aljára, rárakjuk a húst, majd tejföllel meglocsoljuk, elsimítjuk, majd a tésztával addig folytatjuk, míg el nem fogy a hozzávaló.
  4. Az utolsó sort tejföllel lekenjük, bőven megszórjuk reszelt sajttal, folyékony margarinnal meglocsoljuk, és 200 fokra melegített sütőben, kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Készíthetjük csak zöldségekkel is. Jó étvágyat hozzá!

    14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>>> 

    TÉSZTA, TÉSZTA, TÉSZTA! - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

Nagyon fincsi hétköznapi ebéd. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss