Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott krumpli ropogós sajtkéregben

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát alapos mosás után sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Héját eltávolítjuk, hűlni hagyjuk, majd kb. 0,5 cm-es karikákra szeleteljük. Közben 5 tojást keményre főzünk. A kolbászt vékony karikákra szeleteljük. Amaradék 2 nyers tojást simára keverjük a tejfölben, ha túl sűrű, hígíthatjuk főzőlé hozzáadásával, enyhén sózzuk.

A sütőformát vajjal alaposan kikenünk. A hozzávalókat rétegezzük: 2 sor burgonyakakika, tetejére kolbász, kemény tojás, ezt a réteget meglocsoljuk a tojásos tejföllel, majd újabb réteg következik, a legfelső réteg burgonya legyen, amelyet meglocsolunk a tojásos tejföllel, és bőven megszórunk sajttal. Tetejére dobhatunk vajkockákat is. Nagyobb mennyiségű tejföl felhasználásával még szaftosabbá válik a burgonya.

A sütőt 180-190 fokra előmelegítjük, kb. 30-40 perc alatt a sajt aranybarnára, ropogósra sül.

Ezek is érdekelhetnek

Friss